Руски спасувачи доаѓаат да помогнат во Македонија

Loading...

Руски спасувачи доаѓаат да помогнат во Македонија„Тим од 20 спасувачи од руско-српскиот хуманитарен центар во Ниш пристигнаа во Македонија за да помогнат во расчистувањето по поплавите во најтешко погодените подрачја“, ја пренесува ТАСС изјавата од руската амбасада во Македонија.
Според информациите на агенцијата, спасувачите доаѓаат со опрема и пумпи за испумпување вода.„Тим од 20 спасувачи од руско-српскиот хуманитарен центар во Ниш пристигнаа во Македонија за да помогнат во расчистувањето по поплавите во на

loading...