Руски воен сателит експлодирал над САД

Loading...

Руски воен сателит за фотографско извидување „Космос-2495“ експлодираше над територијата на САД, пренесуваат американските медиуми.Инцидентот се случил на 2 септември.
Според податоците од медиумите, сателитот требало да врати снимен филм на територијата на Русија, но поради грешка со кочењето во атмосферата почнал да паѓа над територијата на САД. Во сателитот се вклучил системот за самоуништување кога станало јасно дека сателитот нема да се врати на руска територија. Инцидентот се случил на 2 септември.
Според податоците од медиумите, сателитот требало да врати снимен филм на територијата на Русија, но п

loading...
Loading...