Руски војници се погребуваат тајно!

Loading...

Вестите за тајни погреби на војници загинати на боиштата во Украина се сѐ почести во Русија. Многу синови, татковци, сопрузи се водат како исчезнати додека некои од преживеаните телефонираат на своите сопруги молејќи ги да ги извлечат од воените ужаси, додека тела на војници се враќаат во ковчези во градовите Нижњи Новгород, Псков, Мурманск, Дагестан и други, пишува Њузвик.Еден од војниците кои служел на боиштата во Украина во телефонско интервју за весникот вели дека минатиот август му бил „најдолг во животот“.
– Што ми беше најтешко? Пријателите и соборците кои умираат или остануваат без делови од телото секој ден, ранети во болницата во Ростов, лешеви кои со ковчези се испраќаат во авиони, страв да не бидам еден од нив. Кога не ставија во воз во Ростов минатиот месец немав поим дека одам на првата линија на фронтот. Никој ништо не ми рече. имам жена и две деца и многу се грижам дали ќе се вратам во еден дел, вели припадник на падобранската дивизија на руската војска.
 Еден од војниците кои служел на боиштата во Украина во телефонско интервју за весникот вели дека минатиот август му бил „најдолг во животот&l

loading...
Loading...