Руски вооружени лица стрелаа предупредувачки на аеродромот „Белбек“ на Крим

Loading...

Проруски вооружени лица, кои ја презедоа контролата врз база на военовоздухопловните сили на Крим, стрелаа предупредувачки во воздух кога околу 300 украински војници, кои претходно служеле на аеродромот, побарале да се вратат на работа.Проруски вооружени лица, кои ја презедоа контролата врз база на военовоздухопловните сили на Крим, стрелаа предупредувачки во воздух кога околу 300 украински војници, кои претходно служеле на аеродромот, побарале да се вратат на работа.
Десетина руски војници, кои го обезбедуваат воениот аеродром „Белбек“ кај Севастопољ, ги предупредија Украинците, кои биле невооружени, да не се приближуваат. Тие неколкупати пукале во воздух во знак на предупредување и се заканиле дека ќе стрелаат по нив ако Украинците продолжат да се движат таму, јавуваат западни медиуми.
Извор: РепубликаПроруски вооружени лица, кои ја презедоа контролата врз база на военовоздухопловните сили на Крим, стрелаа предупредувачки во воздух кога околу 300

loading...
Loading...