Рускиот закон за забрана на промовирање хомосексуалност меѓу малолетници го поддржаа 33 држави

Loading...

Закон за забрана на промовирање хомосексуалност меѓу малолетници го поддржаа 33 државиПовеќе од стотина организации кои ги застапуваат традиционалните вредности, распоредени во 33 држави од светот потпишаа и објавија пред самитот Г20 во Сан Петерсбург меѓународна изјава за поддршка на неодамна усвоениот руски закон кој забранува промоција на нетрадиционалниот сексуален однос меѓу малолетници.
Меѓу оние кои ја потпишале изјавата се наоѓаат низа организации од Европа, Латинска Америка и САД, вклучително и меѓународни организации како Светски конгрес на родители и Европска асоцијација на родители
Во документот се вели дека „Пиродното семејство кое е оформено од брачна заедница меѓу маж и жена, е темел на секоја заедница и и заедницата има право на негова заштита како што е запишано во меѓународните стандарди за човечки права“.
Ова е листата на организации кои го поддржале законот:
Повеќе на think.mk
.Повеќе од стотина организации кои ги застапуваат традиционалните вредности, распоредени во 33 држави од светот потпишаа и објавија пред самито

loading...
Loading...