Сакале само да направат ручек: А потоа, цело семејство почина заради компир!

Loading...

Пред две години една девојка од Русија остана сираче само зата што нејзините родители чувале вреќа компир во подрумот.Компирот на многумина им е омилен зеленчук од кој можат да се направат безброј јадења, но малку луѓе знаат дека поголема количина може да ги убие.
Пред две години една девојка од Русија остана сираче само зата што нејзините родители чувале вреќа компир во подрумот.
Таткото на малата Марија Челисиљава еден ден отишол по компир во подрумот, за неговата сопруга да спреми ручек, но од таму не се вратил, кога сопругата отишла по него се случило истото.
Нивниот постар син исто така останал предолго во подрумот, како и бабата…
Од сите нив останала жива само Марија, а еве и како…

 

Компирот содржи гликокалоиди кои се токсични за луѓето. Како овој зеленчук скапува, концентрацијата на гликокалид расте, а потоа се претвора во смртоносен гас.
Кога семејството на Марија влегло во подрумот, сите се отруле и на место починале.
Единствената работа која неа ја спасила било тоа што вратата од орманот во која стоел компирот останала отворена, па гасот во меѓувреме колку – толку испарил.Компирот на многумина им е омилен зеленчук од кој можат да се направат безброј јадења, но малку луѓе знаат дека поголема количина може да ги убие.

loading...
Loading...