Сакате ли заби како од рекламите? Додадете само една состојка во популарниот топол напиток

Loading...

Додавањето млеко во  чај всшност е британски културен феномен, додека на нашите простори чајот го пиеме во едноставен облик. Евентуално со додаток на мед и лимон.Сепак, според едно истражување објавено во магазинот „International Journal of Dental Hygiene“, додавањето  само малку млеко во чајот би можело да ви помогне забите да ви бидат побели.
Некои научници сметаат дека токму оваа комбинација состојки од паста за избелување заби или други стоматолошки препарати.
Всушност, главниот „виновник“ за ова чудотворно дејство е млечниот протеин казеин. Кога ќе се помеша со состојките од чајот спречува создавање темни дамки кои се појавуваат на забите.
Сепак, според едно истражување објавено во магазинот „International Journal of Dental Hygiene“, додавањето  само малку млеко во ча

loading...
Loading...