Само еден статус на Фејсбук, му помогнал на овој ресторан клиентелата да му порасне од 0-500 луѓе!

Loading...

Само едно добро дело, може да му го промени животот на човек… Не мора да биде нешто големо, понекогаш се потребни само неколку зборови, или пак статус на Фејсбук…Токму тоа го сторил Колин Рос (31), и го прославил слабо посетениот ресторан, заедно со неговиот сопственик.
Се започнало, кога Колин решил да јаде во еден удобен ресторан во Канада. Но, се изненадил кога видел дека внатре освен него и сопственикот, нема никој! Сопственикот бил 70-годишниот Џон МекМилан.

Колин без двоумење, нарачал оброк и седнал на маса. Многу му се допаднало местото бидејќи било удобно и чисто. Тој го прашал сопственикот како му оди бизнисот, и се вознемирил од неговиот одговор:  тој немал муштерии долго време, и не можел да си исплати и самиот плата.

Тогаш на Колин му дошла сјајна идеја. Да направи мала реклама на фејсбук за овој ресторан.
Неговиот статус добил 8000 споделувања, а бројот на гостите од вторник до петок изнесувал 500 луѓе! Токму тоа го сторил Колин Рос (31), и го прославил слабо посетениот ресторан, заедно со неговиот сопственик.
Се започнало, кога Колин решил

loading...
Loading...