Само ЕДНА НАМИРНИЦА ќе ви ги отстрани СИТЕ МОДРИЦИ ОД ТЕЛОТО – Ја имате во кујна!

Ја криете со облеката, се обидувате да ја „замаскирате“ со пудра  – но, не оди. Таа е и понатаму тука, модра и го расипува изгледот на вашите нозе кога ќе облечете мини здолниште. Еве како да се спасите од модриците.Тие грозни и одвратни модрици! Понекогаш се прашувате дали е можно и понатаму да мачите мака со нив, а повеќе не сте клинка, не се качувате по дрвјата и не трчате наоколу….Но, некако на секој од нас му се случува да „заработи“ по некоја модрица. Ни самите не знаеме како!
И нормално, секогаш се случува да се појави на видно место – како за беља. Ја криете со облеката, се обидувате да ја „замаскирате“ со пудра  – но, не оди. Таа е и понатаму тука, модра и го расипува изгледот на вашите нозе кога ќе облечете мини здолниште.
Сепак, решение постои и тоа многу едноставно и лесно. Народната медицина и овој пат има лек за вас.
За прва помош најдобри се зелката, магдоносот, лукот и компирот, а поголемиот број од вас во фрижидерот имаат барем нешто од ова. 
Погледнете како да ги користите на следната страна:

 
Магдоносот ситно исецкајте го или изблендирајте, наредете го на стерилна газа, а потоа ставете ја на местото кое сакате да го санирате. Доколку облогата со магдонос ја чувате 24 часа, модрицата скоро ќе исчезне. Ако немате толку време, чувајте газа со магдонос  на местото на модрицата по најмалку еден час во текот на 2-3 дена и ќе забележите значителна разлика.
На ист начин се третира модрица со изрендан компир или ситно сечкан кромид.
Можеби е наједноставен начин да ставите лист зелка на самата модрица и да го прицврстите со газа.
Ако во краен случај, ништо од ова немате дома, обидете се со оцет кој ја забрзува циркулацијата. Разблажете го со малку топла вода, нанесете на модрицата и таа би требало да се повлече многу побрзо од вообичаеното.Тие грозни и одвратни модрици! Понекогаш се прашувате дали е можно и понатаму да мачите мака со нив, а повеќе не сте клинка, не се качувате по дрвј

Пронајдете не на следниве мрежи: