Самохран татко продавал пенкала за да ги прехрани децата. Но, една фотографија МУ ГО СМЕНИЛА ЖИВОТОТ!

Loading...

Само три часа по објавувањето на фотографијата од еден Сириец кој продавал пенкала по улиците на Бејрут, Либан, за да ги прехрани своите деца додека ќерката му спие на рамото, биле собрани неверојатни 58.000 долари!Активистот Гисур Симонарсон кој живее во Норвешка, решил да го најде овој татко и побарал помош и од неколку новинари за да го лоцира.
Гисур добил голем број пораки за помош од луѓе ширум светот. Имено, тој отворил профил на социјалната мрежа со наслов #BuyPens и половина час подоцна еден човек пишал дека секој ден го гледа истиот човек како поминува покрај неговата куќа.
Гисур не чекал да помине многу време и решил да стапи во контакт со овој Сириец. Неговото име е Абдул, тој е самохран татко на две деца.

Девојчето коешто му спие на рамото е неговата четири ипол годишна ќерка Рем, а го има и деветгодишниот син Абделилах.
Семејството живее во кампот Јармук. Со спроведување на кампањата, за само три часа биле собрани повеќе од 17.000 долари, иако крајната цел била да се соберат само 5.000 долари. Но, Гисур изјавил дека парите ќе му ги предаде на Абдул за да започне нов живот со неговите деца.

Finally found him =) Been a lot of work, but it was worth it! Now lets help them! https://t.co/Fcg59KTbbh pic.twitter.com/SjIDmytCeG
— Gissur Simonarson CN (@GissiSim) August 27, 2015
Активистот Гисур Симонарсон кој живее во Норвешка, решил да го најде овој татко и побарал помош и од неколку новинари за да го лоцира.
Гису

loading...
Loading...