Саваш и Езел може да останат во затвор дури 17 години

Loading...

Кривичниот суд во Истанбул го потврди обвинението за кривично дело „трговија и конзумирање опојна дрога” за 53 лица, меѓу кои се и голем број на познати турски актери, пренесува турски „Милиет“.За нас најпознатите меѓу нив се Кенан Имирзалиоглу, познат во  Македонија по улогата на Езел во истоимената серија, како и Мурат Јилдирим, најпознат по улогата на Саваш во серијата „Аси“.
За обвинетите побарана е затворска казна во висина од 6 до 17 години затвор поради „трговија со дрога” и „конзумирање или поседување дрога”.
„Езел“ е обвинет дека обезбедил место за складирање и конзумирање дрога, бидејќи дрогата ја консумирал заедно со колегите во својот дом.

 
Во обвинението се додава дека Имирзалиоглу, при техничкото прислушување и следење на неговиот телефон, дрогата ја спомнувал под шифра како „ЦД”, „млеко” и „бела рада”.
Во изјавата во своја одбрана, Имирзалиоглу изјави дека дрога пробал само еднаш пред две години, кога летувал на островот Сими со пријателите кои му понудиле марихуана, и освен тоа не консумирал дрога.
Првото судење е закажано за 21, 22 и 23 мај во Кривичниот суд во Истанбул.За нас најпознатите меѓу нив се Кенан Имирзалиоглу, познат во  Македонија по улогата на Езел во истоимената серија, како и Мурат Јилдирим, нај

loading...
Loading...