СДСМ и „шарените“ вандали целосно го обоија плоштадот!

Нови ултиматуми постави „Шарената револуција“ во име на СДСМ со кои во основа се бара влез во Владата без избори. На чело на протестот беше Зоран Заев.Со кофи фрлаа црвена боја и со ваљаци во рацете размачкуваа по целата површина на плошатдот, вака „Шарената револуција“ зад која стои СДСМ и СОРОС денеска продолжи со уништување на спомениците и плоштадот „Македонија“. Граѓаните кои се шетаа низ центарот на градот не можеа да поминат низ плоштадот па мораа да заобиколуваат по споредните улички.

Покрај плоштадот, вечерва СДСМ продолжи и со нивните традиционални мети за уништување владата и Собранието, сето тоа под будното око на лидерот Зоран Заев кој беше на чело на протестите.

СДСМ дури и постави рок до кога треба да се исполнат нивните барање, во спротивно ќе преземеле и порадикални мерки.Со кофи фрлаа црвена боја и со ваљаци во рацете размачкуваа по целата површина на плошатдот, вака „Шарената револуција“ зад која стои С

Пронајдете не на следниве мрежи: