СДСМ си изгласа простор за ново задолжување!

Loading...

Владата вчера усвои измена на Одлуката за утврдување на максималниот износ на ново задолжување преку издавање државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар за 2017 година.Со оваа одлука, Владата на Зоран Заев и неговите министри си отворија пат за поголемо задолжување на домашниот пазар.
„Одлуката за задолжување на домашниот пазар е донесена заради тековните поволни услови во споредба со условите на меѓународниот пазар, и заради интересот кај инвеститорите во домашни хартии од вредност“, стои во соопштението од македонската Влада.

Деталите за најавените аукции и  нивните износи можете да ги погледнете во документацијата.

Кога СДСМ беше опозиција, најгласните критики ги даваше за задолжувањето. На власт се само неколку месеци, а веќе ги задолжија македонските граѓани за половина милијарда евра.
 Со оваа одлука, Владата на Зоран Заев и неговите министри си отворија пат за поголемо задолжување на домашниот пазар.
„О

loading...