Се нашол лице в лице со терористот: Потресна исповед на преживеан

Се шетавме на Променадата и одеднаш луѓето почнаа да трчаат, раскажуваат сведоци за трегедијата во Ница, во која живото го загубија повеќе од 80 лица.Доминик Молина и нејзиниот соприг го гледале нападот од тераса на хотел. Таа раскажува за Си-ен-ен дека се слушнала бучава и удари на камионот кој поминувал низ луѓето. Се слушлане истрели, а потоа завладеала тишина.
-Потоа одекна плач, вресоци, ужас, вели таа.
Кевин Харис исто така бил сведок на нападот, го гледал од балконот на хотелот.
-Никој не се помрдна додека не дојде првиот болничар.
Египќанец, кој е на одмор во Ница, се нашол лице во лице со убиецот:
– Почнав да викам застани, под камионот има девојче. Ми се причини дека се фаќа за телефон, дека ова е само несреќен случај, кога тој извади пиштол. Сфатив дека нешто не е во ред. Тогаш стигна полицијата, почнаа да пукаат во него, вели Надер ел Шафи, поранешен банкар од Каиро.Доминик Молина и нејзиниот соприг го гледале нападот од тераса на хотел. Таа раскажува за Си-ен-ен дека се слушнала бучава и удари на камионот кој

Пронајдете не на следниве мрежи: