Се освежила со сладолед, па починала!

Loading...

Жената била на 35 годишна возраст од местото Траун, Горна АвстријаТаа паднала од столчето со сладоледот во рака. Како причина за смртта се наведува топлото време и физичкиот напор од возењето на велосипед. Таа имала срцев удар, констатирале лекарите.

Итната помош низ цела Австрија веќе неколку недели има бројни позиви за интервенција, пред се од постари лица кои колабираат од топлото време.

Пред десет години кога биле забележани рекордни температури само во Виена умреле 130 лица, како последица на топлотниот удар. Тогаш температурите биле пониски од овогодишните кои за денеска се предвидуваат да изнесуваат 40 степени Целзиусови.
Таа паднала од столчето со сладоледот во рака. Како причина за смртта се наведува топлото време и физичкиот напор од возењето на велосипед. Таа има

loading...
Loading...