Сè повеќе жени плаќаат по половина за вереничкиот прстен!

Loading...

Можеби ќе ви звучи неверојатно, но бројот на мажи и жени кои сметаат дека трошоците во љубовта треба да се делат на два еднакви дела, е сè поголем. Дури и трошоците за вереничкиот прстен…Економската криза која владее во светот последните години внесе многу промени, особено кога се работи за поделба на трошоците во врска. Изгледа дека сиромаштијата ги натера мажите и жените да пронајдат заедничко решение, односно секој да си го плаќа своето парче од „лебот“, што за некои е поразувачко, а за некои сосема прифатливо.
Анкетата спроведена на фејсбук страната „The Knot“ покажа дека партнерите сè почесто се одлучуваат на еднаква поделба на трошоците, дури и кога се во прашање вереничките прстени. Иако тоа треба да биде чин со кој мажот ја изненадува жената, изгледа дека парите се поважни од романтиката и од тоа што свршувачката всушнст претставува.

 
И додека за некои луѓе овој податок е поразувачки, Саманта Даниелс, основач на страната за спојување на осамени срца, кажува дека не ја чуди што сè повеќе парови се одлучуваат на ваков чекор и дека тоа всушност допринесува за нивната приврзаност.Сепак, анкетата покажа дека мислењето на жените е поделено, па дури 46% признаваат дека би се согласиле на делење на парите за веренички прстен, додека 54% одбиваат да размислуваат за тоа.
извор:денешен весникЕкономската криза која владее во светот последните години внесе многу промени, особено кога се работи за поделба на трошоците во врска. Изгледа дек

loading...
Loading...