Се роди бебе какво што се раѓа еднаш на 625 милиони случаеви

Loading...

Десет доктори асистирале во породувањето кое како што велат, се случува еднаш на 625 милиони случаеви.Во Србија на свет дошла малата Вероника тешка нешто околу четири килограми долга 56 центиметри и се вброи во „чудни бебиња“. Како што велат лекарите, нејзиниот случај е толку редок и целосно го заслужува името Вероника ( носач на победа).
Нејзината мајка (31) сакала да остане анонимна, завршила во Србија поради војната во Донбас, подрачје во Украина.
-Бебето е зачнато по природен пат, но некако не било во матката туку надвор. Во овој момент нема повеќе од 12 такви случаеви. Абдоминална бременост е позната, но ретко се случува детето да преживее, вели доктор Владимир Бороков.
-Не сакав воопшто да се породам во болница. Мојот сопруг и јас се сложивме дека треба да се породам дома. Не сакав да одам на прегледи, ниту да пијам пилули и витамини. Контракциите почнаа и се одеше во најдобар ред, а потоа во еден момент престанаа и тогаш решивме да одиме во болница, изјавила мајката на Вероника.
 Во Србија на свет дошла малата Вероника тешка нешто околу четири килограми долга 56 центиметри и се вброи во „чудни бебиња“. Како

loading...
Loading...