Се роди првата БРЕГЗИТ во светот!

Двојка во Мексико во јужната сојузна држава Табаско ѝ го даде на својата новородена ќерка името Брегзит, според референдумот на кој жителите на Велика Британија се одлучија да ја напуштат Европската Унија.Малото девојче Брегзит е впишано во матичната книга во петокот, ден по референдумот на кој 52 отсто од граѓаните се изјаснија за излез од ЕУ.
Во Мексико е на сила закон кој забранува давање на имиња кои би можеле да предизвикаат исмевање од околината и чувство на непријатност кај детето.
Меѓу забранетите имиња се наоѓаат „Робокап“, „Јаху“ и „Бетмен“.Малото девојче Брегзит е впишано во матичната книга во петокот, ден по референдумот на кој 52 отсто од граѓаните се изјаснија за излез од ЕУ.

Пронајдете не на следниве мрежи: