Се урна хеликоптер во Албанија

Loading...

Еден италијански пилот е повреден откако се урна хеликоптер во близина на албанскиот град Берат.Хеликоптерот е на приватна компанија која врши испитување на наоѓалишта на нафта во тоа подрачје.
Хеликоптерот со задниот дел удрил во дрвја од блиската шума по што леталото се урнало, но не ескплодирало.
Пилотот Луца Калдери (46) е хоспитализиран во приватна болница во Тирана и е вон животна опасност.Хеликоптерот е на приватна компанија која врши испитување на наоѓалишта на нафта во тоа подрачје.
Хеликопте

loading...
Loading...