Се врши дистрибуција на бесплатни ранци и училишен прибор за учениците од поплавените подрачја

Loading...

Министерот за образование и наука Пиштар Љуфтиу и заменик министерот Спиро Ристовски денес ги посетија основното училиште „Св.Кирил и Методиј“ во Стајковци и подрачниот објект во село Страчинци, каде што се вршеше дистрибуција на бесплатните ранци и училишен прибор за учениците од овие училишта, кои беа поплавен при големото невреме од почетокот на минатиот месец.“Како Министерство ветивме дека приоритетни цели ќе бидат училиштата бидејќи започна наставната година и тоа го остваривме. Денеска училиштата се исчистини, а доставивме ранци и прибор за секое дете во овие училишта“, истакна Љутфиу, додавајќи дека со донација од Македонската амбасада во Франција во висина 50.000 долари објектите каде што настава посетуваат над 470 ученици, ќе бидат реконструирани.
Директорката на ОУ „Св.Кирил и Методиј“ Ана Петровска посочи дека се обезбедени услови за непречено одвивање на наставата.“Како Министерство ветивме дека приоритетни цели ќе бидат училиштата бидејќи започна наставната година и тоа го остваривме. Денеска училиштат

loading...