СЕ ЖАЛЕЛ НА БОЛКИ ВО СТОМАКОТ И ЧЕШАЊЕ: Нема да верувате што му направило неговото омилено јадење…

Loading...

Ова е најскапото а за многумина и највкусното јадење од суши менито. Меѓутоа еден љубител на шашими, доживеал едно непријатно искуство поради големата желба за оваа храна.Кинезот отишол на лекар, жалејќи се на болки во стомакот и чешање. На негов ужас, скенирањето покажало дека телото му е заразено со тении, откако изел повеќе шашими.
Докторите веруваат дека незготвениот јапонски деликатес од риба е констаминиран.
Истражувањата покажале дека конзумирањето на недоволно термички обработена риба може да доведе до различни паразитски инфекции.

Тениите се појавуваат во телото по конзумирање на ларви, а најчесто ги има во слатководните риби како лососот.
Иако ова често се случува со сиромашните подрачја, се почесто се случува и во развиените земји. Тоа е така најверојатно поради тоа што сушито е се попопуларно , кажуваат канадските стручњаци.
Др. Јин кажува дека овој несреќен човек јадел риба заразена со тении, а овој тип на инфекција е опасен по живот кога ќе го зафати мозокот.  Кинезот отишол на лекар, жалејќи се на болки во стомакот и чешање. На негов ужас, скенирањето покажало дека телото му е заразено со тении, откако и

loading...
Loading...