Се зголемува бројот на заболени Кинези од рак на белите дробови!

Loading...

Во измината деценија  во Пекинг бројот на заболени од рак на белите дробови нагло се зголемува.Според податоците објавени од кинеската новинарска агенција „Sinhua“, бројот на пациенти од рак на белите дробови во Пекинг е зголемен за 50 отсто.
Агенцијта Ксинхуа ги соопштила податоците, но не е наведена точната причина за болеста која масовно се шири.
Владата во Кина е се повеќе загрижена поради здравствените проблеми кои се предизвикани од загадениот воздух кој го покрива поголемиот дел од земјата како резултат на брзиот економски развој на земјата.
Почетокот на неделата, кинеските медиуми изјавиле дека осумгодишно девојче од провинцијата Дијагансу е најмладиот пациент со рак на белите дробови, за кој е обвинет загадениот воздух.Според податоците објавени од кинеската новинарска агенција „Sinhua“, бројот на пациенти од рак на белите дробови во Пекинг е зголемен

loading...
Loading...