Седум експлозивни факти за оргазамот!

Loading...

Од оргазмот секој се чувствува подобро! А еве, и некои други занимливости…1.Оргазмите се здрави за вашиот мозок! Докажано дека се покорисни за виталноста на мозокот отколку решавањето крстозбори, на пример!
2.Улогата на мозокот во текот на оргазмот е комплицирана. Мозокот може да искуси оргазам и по повреда на рбетот. Дури и по смртта! Навистина!
3. Светски рекордер во најдолго траење на мастурбација која довела до оргазам e 6 часови и 30 минути кај жени и 8 часови и 30 минути кај мажи!
4. Оргазмот може да го предизвикаат многу нешта. Некои жени го доживеале при вежбање стомачен танц, јога и породување a некои тврдат дека оргазам доживуваат при јавање коњ, употреба на копир-апарат па дури и при самото размислување за оргазмот и сексот.
5. Истото еректилно ткиво кое се наоѓа во пенисот и клиторисот, се наоѓа и во вашиот нос.
6. Во просек, женскиот оргазам трае подолго. Машкиот трае во просек од 10-15 секунди, a женскиот 20 секунди. Оргазмот на свињите трае дури 30 минути!
7. Persistent Genital Arousal Disorder (PGAD) е вистинско пореметување. Оние кои страдаат од него, поради постојана возбуденост можат да доживеат стотици оргазми дневно, што може да доведе до бројни непријатни ситуации.
 
ТУКА ќе дознаете како да го искористите сексот против мамурлак!
Како да ги направите неговите желби реалност? Дознајте ТУКА1.Оргазмите се здрави за вашиот мозок! Докажано дека се покорисни за виталноста на мозокот отколку решавањето крстозбори, на пример!
2.Улог

loading...
Loading...