Седум милиони бегалци биле принудени да ги напуштат своите домови во Сирија

Loading...

Повеќе од седум милиони бегалци од Сирија биле принудени да ги напуштат своите домови поради конфликтите кои настанале во земјата од март 2011-та година. Претставникот за Сирија на УНХЦР Тарик Курди изјави дека околу пет милиони Сиријци се внатрешно раселени лица, а околу два милиона се бегалци надвор од државата. 
Тој додаде дека нема доволно за финансирање на потребите на сириските бегалци. Според него, државите од ОН обезбедиле не повеќе од една третина од потребните средства.Претставникот за Сирија на УНХЦР Тарик Курди изјави дека околу пет милиони Сиријци се внатрешно раселени лица, а околу два милиона се бегалци надво

loading...
Loading...