Седум општински организации на СДСМ со порака до Заев да се откаже од платформата

Loading...

Порталот Журнал.нет објави дека до нив пристигнало писмо чија што веродостојност се уште не е поткрепена, но од она што може да се види е дека 7 општински организации на СДСМ од Источна Македонија се креваат на непослушност против раководството на СДСМ и Зоран Заев.-Дека врие во општинските организации на СДСМ, а основата на тоа е Тиранската платформа покажува алармантното писмо во кое се изразува несогласување на повеќе општински организации предводени од основачи и стари членови. Тие ваквото писмо го пишуваат како резултат на растечкото незадоволство на членовите и граѓаните и дека со тквиот чекор се оди против самата СДСМ и се рушат трајно нејзините позиции. И дека тоа е неодбранливо на подолг рок, пишува Журнал.
Тие во писмото се против прифатената декларација за осуда на геноцид, бидејќи со тоа се сее гранката на која стои СДСМ и на која се повикува, а тоа е сојузот на комунисти.
Потоа исто така во писмото се посочува и опасноста од прифаање на двојазичност како проверен рецепт за менување на етничката карта во Иточна Македонија по рецептот на Западна Македонија.
-Да не се заборави дека СДСМ е партија која се повикува на асномското наследство и претставува продолжение на Сојузот на комунисти на Македонија. Прифатената декларација за геноцид преставува сечење на гранката на која СДСМ се основа и потпира. Во писмото стои дека сепак СДСМ треба да е патриотска партија. Оганизациите на СДСМ бараат безулсовно окажување и осуда на сето тоа од Заев, во спротивно “ ќе прогласиме непослушност на одлуките на Претседателот и раководството кое ќе ги поддржи овие барања. Притисокот од членството е голем” стои во писмото на 7 општински организации до Заев.

Сето ова се надополнува со информациите кои претходно беа објавени во медиумите дека има огромно незадоволство и меѓу членовите на СДСМ во огромен број на општински организации и дека на овој начин се врши колективно редефинирање на државата.-Дека врие во општинските организации на СДСМ, а основата на тоа е Тиранската платформа покажува алармантното писмо во кое се изразува несогласувањ

loading...