Седум придобивки на редовниот СЕКС!

Loading...

Дали сте знаеле дека редовното водење на љубов го зајакнува вашиот имунитет, ја подобрува виталноста на органите и спречува депресија.  Ова се седум добри причини, поради кои е пожелен ередовен секс во живот. 
1. Редовниот секс ги чува срцето и крвните садови. Луѓето кои се задоволни со својот сексуален живот помалку боледуваат од карцином, автоимунолошки болести и инфекции, болки во грбот, хемороиди, покачен крвен притисок, астма, екцема, гојазност, несоница. 
2. Во текот на сексот се губат калории. Научниците проценуваат дека во текот на љубовната игра се губат најмалку 30 калории по минута.
3. Жените кои имаат секс барем еднаш неделно имаат правилни и редовни менструални циклуси. Истражувањето покажало дека жените со редовен секс имаат поголема количина на естроген од оние кои имаат нередовен секс или воопшто го немаат.
4. Сексот ги олеснува менструалните тегоби. Истражувањето кое било спроведено и во кое учествувале повеќе од 1.000 жени, покажало дека жените кои редовно уживаат во сексуалните односи немаат менструални болки. 

5. Сексот го ублажува стресот. Луѓето кои се задоволни со својот сексуален живот не се депресивни, анкциозни и непријателски расположени.
6. Ја лечи главоблката. Жените кои страдаат од мигрена после сексот се чувствуваат подобро бидејќи болката исчезнува.
7. Сексот ги зацврстува мускулите на карлицата кои се многу важни за правилна положба на телото, грбот и стомакот.Ова се седум добри причини, поради кои е пожелен ередовен секс во живот. 
1. 

loading...
Loading...