Седум работи кои никако не треба да ги јадете за појадок!

Сите знаеме дека појадокот е многу важен оброк и треба да внимаваме што појадуваме!Овие работи никако не треба да ги јадете за појадок:
1.Сланина, шунка и колбаси
Преработено месо не треба да јадеме за појадок, бидејќи го зголемува ризикот од рак на дебело црево.  Затоа е време да го исфрлите ова месо, не само од појадокот туку и од другите оброци!
2.Житарици
Некои од нив се преполни со јаглен хидрати и шеќери, па додека ги јадете енергијата многу ви се зголемува но после нагло се намалува. Токму затоа е треба да ги избегнувате за појадок.
3.Палачинки со преливи
Природни овошни сирупи може да бидат многу здрави, но проблемот е во тоа што на пазарот има многу вештачки сирупи кои се штетни.

4. Крофни и слатки печива
Јасно е дека овие производи содржат голема количина шеќери кои никако не се сметаат за здрави!
5.Готови сендвичи за подгревање
На пазарот постојат и здрави верзии од овој вид но, се ретки, па затоа е подобро да не ризикувате.
6.Лајт јогурти
Полни се со вештачки засладувачи кои не се здрави за организмот.
7. Мафини
Многу се примамливи, но штетни! Содржат бело брашно, путер и многу шеќери.
 Овие работи никако не треба да ги јадете за појадок:
1.Сланина, шунка и колбаси
Преработено месо не треба да јадем

Пронајдете не на следниве мрежи: