Шеесет полицајци интензивно го пребаруваат пределот од Камник до Смилковското езеро

Триесет и пет луѓе од Посебната единица за поддршка,  55 војници од АРМ, 28 лица од приватна компанија од Гостивар, како и 9 скип машини, машини за утовар, 2 бобкети, 16 камиони и една цитерна за извлекување на кал во моментов се активни во подрачјата со кои раководи министерот за внатрешни работи Митко Чавков.Тој е задолжен за реоните  Смилковци, Раштански пат, Црешево и Булачани.
Дополнително 60 лица од Одделот за специјални полициски операции се на терен и вршат претрес на потегот од Камник до Смилковското езеро, а 15 патролираат и на потегот Ченто-Стајковци.
Министерот Чавков вчера од Булачани информираше дека 50 проценти од лицата со кои раководи денес ќе бидат ставени на располагање со потешко погодните подрачја. Истите со себе имаат рачен алат.Тој е задолжен за реоните  Смилковци, Раштански пат, Црешево и Булачани.
Дополнително 60 лица од Одделот за специјални полициски опера

Пронајдете не на следниве мрежи: