„Сега и јас морам да се простам од неа, а не сакам“

Loading...

Денеска е погребот на пејачката Дона Арес, а нејзината смрт погоди многу сограѓани кои со солзи во очите се простуваат од неа. Азра Колаковиќ почина во понеделникот на 41- годишна возраст по долгата и тешка болест. 
Утрово на плоштадот во Бихаќ поставена била голема фотографија со ликот на пејачката, каде сограѓаните се простуваат од својата ѕвезда.
– Зошто си не напуштила? Заслужуваше да живееш долги години“, Ти си нашиот борец, змеј, лав… Никогаш нема да те заборавиме, ова одекнувало од плоштадот .
Во 11 часот се одржала комеморација во салата на Културниот центар во Бихаќ на која присуствувало целото семејство на Дона Арес, пријателите и колегите. 
Прва, со солзи во очите, се збогува нејзината професорка, менторка и пријателка Весна Кечаловиќ.
-Се збогувам од Азра, во името на постарите и помладите колеги, кои длабоко се погодени од нејзината смрт. Во името на децата на нашите колеги кои ја обожавале, секогаш имаше време да подари и по неке ЦД. Во името на сите кои имаа можност на некој начин да се запознаат со неа – рекла Кечаловиќ и навела дека се збогува од Дона иако тоа не го сака.
Азра Колаковиќ почина во понеделникот на 41- годишна возраст по долгата и тешка болест. 
Утрово на плоштадот во Бихаќ поставена била

loading...
Loading...