Сега тој ја држи во прегратки својата болна баба!

Loading...

Џанлука Марисќијано ги воодушевил своите пријатели, а потоа и многу други, со фотографијата која ја објавл на Фејсбук. На фотографијата се гледа како тој во скут ја ниша својата баба болна од Алцхајмерова болест.Џанлука ја објавил оваа фотоографија на Фејсбук на 31 декември и од тогаш оваа фотографија собрала 436.000 лајкови и била споделена повеќе од 43.000 пати.Покрај фотографијата е напшано дека тоа е еден од најдобрите моменти во неговиот живот, без оглед на тоа што е така тажен. Состојбата на неговата баба е многу сериозна и таа често не го препознава својот внук или го меша со неговиот брат.Фотографијата ја објавил за да ги потсети луѓето „без срам и страв“ дека „животот треба да се живее“.Неговата порака за 2015 година е луѓето секогаш да бидат „присутни“ не само да ги тешат и штитат луѓето околу себе, туку и да ги „усреќат и насмеат“.Иако делува дека неговата баба на фотографијата плаче, тој тврди дека таа само уживала во моментот.Џанлука израснал со баба му и дедо му и сега се чувствува одговорен за нив и сака да им го возврати сето внимание кое тие му го подариле.Џанлука ја објавил оваа фотоографија на Фејсбук на 31 декември и од тогаш оваа фотографија собрала 436.000 лајкови и била споделена повеќе од 43.00

loading...
Loading...