Секоја домаќинка користи алуминиумска фолија, но дали знаете на која страна треба да биде свртена кон храната?!

Loading...

Алуминиумската фолија има две различни страни.Додека едната е сјајна и исполирана, другата е мат. Тоа е резултат на процесот на производство, а тоа влијае врз подготвувањето на храната.
Некои произведувачи тврдат дека храната ставена на мат страната и замотана во неа пружа максимална ефикасност. Но, без оглед на која страна сте ја ставиле, алуминиумската филија ќе осигура еднакво добар ефект и во замрзнувањето и во подготвувањето храна.Додека едната е сјајна и исполирана, другата е мат. Тоа е резултат на процесот на производство, а тоа влијае врз подготвувањето на храната.

loading...