Секојдневно ја јадете а многу е лоша за кожата, зглобовите и шеќерот во крвта!

Loading...

Како што храната и одредените намирници можат да го зајакнат организамот и имунитетот, така можат и да предизвикаат негативни последици. Една од тие намирници секојдневно ја носиме во нашите организми, а станува збор за пченицата.Таа се наоѓа во скоро секој наш оброк, но доста лошо влијае на нашето здравје. Кај повеќето луѓе негативно влијае на кожата, зглобовите и нивото на шеќер во крвта.
Пченицата која секојдневно ја конзумираме е далеку од вистинската пченица. Кардиологот  Вилијан Давис, е еден од бројните научници и лекари кои се обидува да ги едуцира другите за вистината која ја крие денешната пченица.
Давис кажува дека причините поради кои луѓето се одлучуваат да јадат житарици, а тоа се влакната и здравјето на срцето, не се доволни пченицата да стане составен дел од исхраната.

Во пченицата нема ништо што може да се најде во другите намирници- кажува Давис.
Кожа
Јаглениот хидрат во пченицата обично се сметаат за добри поради своите сложености. Проблемот е поради тоа што овие јаглени хидрати ги разбиваат шеќерите што доведува до покачување на нивото на инсулин и активирање на жлездите кои произведуваат маснотии. Крајниот резултат е масната кожа и појава на акни.
Зглобови
Според кардиологот Давис, болките во зглобовите се предизвикани од конзумирањето на пченица и се јавуваат во зглобовите на прстите, а не е невообичаена и болката во грбот, куковите и колената.
Шеќер
Пченицата, која е полна со јаглени хидрати, на крајот се претвора во шеќер. Освен тоа, преполна е со амилопектин, односно јаглени хидрати кои можат да го покачат нивото на шеќер во крвта повеќе него обичниот шеќер, што може да доведе до дијабетис.Таа се наоѓа во скоро секој наш оброк, но доста лошо влијае на нашето здравје. Кај повеќето луѓе негативно влијае на кожата, зглобовите и нивото на

loading...
Loading...