Секс- пози за сите величини на пениси!

Loading...

Велат дека големината на пенисот не е важна за нејзиното уживање, но тоа зависи и од тоа како ја користите својата „алатка“.Убавината на сексот е во тоа што може  да се ужива во него на различни начини, односно низ различни пози кои даваат поинаков вид на стимуланс и контрола на едниот или другиот партнер.
Со самото тоа, прилагодувањео на позите според должината на пенисот може да стори многу за зголемување на нејзиното и вашето задоволство. Просечен пенис во ерекција е долг околу 13,12cм, додека просек на должина во опуштена состојба е 9,16см.
За оние со „помалите“ или оние кои така се чувствуваат
доколку сметате дека е помал од просекот и дека тоа може да го расипе задоволството, немојте да паничите. Секако најдобра поза е од позади, која овозможува најдобра пенетрација. Партнерката во неа ќе го чувствува секој милиметар од својот партнер, а бонус е што нему му стануваат рацете слободни за да ја допира. Исто така, оваа поза е често болна за жените доколку се работи за маж со пенис поголем од просекот.

За „надарените“ господа
Нешто што звучи идеално, воопшто не мора да биде така иделно доколку партнерката при секс чувствува болка и неудобност, а тоа лесно се случува, бидејќи просечната вагина во состјба на возбуденост може да се растегне до некои 16 см. Доколку вашиот пенис е подолг од тоа, тогаш најдобар избор е таа да биде од горе или обратна каубојка, во која партнерката во потполност ја контролира пенетрацијата.

 
За просечните
иако слободно можат да се изграат во сите пози, им се советува онаа во која таа е на него, со нозете околу него, а тој ја придржува за задникот.
За оние „подебелите“
Вагината полесно се прилагодува на должината отколку на ширината, па не е лошо да се користи лубрикант кој ќе ја олесни пенетрацијата. Добра е мисионерската поза со тоа што партнерката има пошироко отворени очи, бидејќи во спротивно триењето може да го иритира грлото на матката.

За оние „потенките“
Должината понекогаш не е проблем, бидејќи има и такви кои се оптоваруваат со пречникот на својот пенис. За поголемо чувство на исполнетост, најдобри се позите во кои нозете на партнерката приближени. Добар избор е и онаа на стомак, а тој пенетрира од позади, така што нозете на партнерката се собрани.Убавината на сексот е во тоа што може  да се ужива во него на различни начини, односно низ различни пози кои даваат поинаков вид на стимуланс

loading...