СЕКС статистики!

Loading...

Ќе се изненадите што сè откриваат овие секс статистики.
Дали сте знаеле дека мажите во просек менуваат по седум партнерки, а жените спијат со само четири  личности од спротивниот пол?
 Статистиките секогаш откриваат многу па дури и кога станува збор сексуалните односи. Иако интимните односи никогаш не би требало да се сведуваат на бројки, многу интересно е да се погледнат какви се просечните ставови и статистики за љубовниот живот на луѓето.
– Во просек мажите губат невиност на 16 години, а девојките нешто подоцна на 17 години. Генетски фактори, како импулсивноста, можат да влијаат младите порано да стапат во сексуални односи.
– Секојдневно за секс размислуваат  54% од мажите и само 19% од жените. 
– Една од десет брачни двојки спие одвоено.
– 75% од мажите секогаш доживуваат оргазам за време на секс, а само 29% од жените доаѓаат до врвот на задоволство. Најголем број жени имаат потреба од стимулација на клиторисот, за да доживеат оргазам.
– Просечниот секс, без предигра трае 7,3 минути и за поеќето мажи е тешко сексот да трае подолго
– Околу 2/3 студенти од двата пола изјавиле дека имале интимен партнер без обврски со кои практикувале секаков вид на секс.
– Речиси 90% од мажите се сметаат за хетеросексуалци иако 20% од хомосексуалците некогаш биле во хетеросексуална врска. Додека пак 90% жените себеси се сметаат за хетеросексуални од кои 1,3 % хомосексуални, 2,8% бисексуални и 3,8 % недефинирани.
– Најмалку 50% од сите мажи и жени во текот на својот живот барем еднаш се заразуваат со HPV. Среќа, во 90% од случаите имунитетот во рок од две години сам ќе се избори со вирусот.
– Светска рекордерка е една Русинка која живеела во 18 век. Родила дури 69 деца, била бремена 27 пати, 16 пати носела близнаци, 7 пати тројка и четири пати четворка. Татко со најмногу деца е мароканскиот император Мулај Исмаил Шариф кој имал харем од 500 жени и е татко на 1042 деца.
– Околу 5% од мажите до 40 години и 15-25% постарите кои имаат 65 години, искусиле што значи еректилна дисфункција.
– Едно британско истражување покажало дека секоја 4та жена размислила за секс со друга жена, барем еднаш во животот.Статистиките секогаш откриваат многу па дури и кога станува збор сексуалните односи. Иако интимните односи никогаш не би требало да се сведуваат на

loading...
Loading...