Селекторот на македонската фудбалска репрезентација „тајно“ се продал на друг тим

Селекторот на фудбалската реперзентација, Чедомир Јаневски тајно се продал на белгискиот прволигаш Монс. Јаневски потпишал договор со овој белгиски клуб до крајот на оваа сезона.
„Од 1989 до 1995 година живеев тука во Белгија, тука е роден и мојот син, ја задржав и куќата во Бриж, секогаш велев дека ќе се вратам тука да работам, задоволен сум што имам повторно можност да работам во Белгија, мојата работа во клубот започнува веднаш по ова интервју, изјавил Јаневски на прес конференцијата поладнево“, објавено е на официјалниот сајт на клубот.
Во ФФМ  не знаат ништо за оваа одлука на селекторот, му понудиле нов договор и преговорите сеуште траат.
Од белгискиот тврдат дека Јаневски го раскинал договорот со ФФМ.Јаневски потпишал договор со овој белгиски клуб до крајот на оваа сезона.
„Од 1989 до 1995 година живеев тука во Белгија, тука е роде

Пронајдете не на следниве мрежи: