Семејна слава прераснала во хорор: Ја заклал сопругата и рекол дека…

Жителот на селото Варварин, Небојша Павловиќ, ја заклал сопругата Милица Павловиќ во семејната куќа за време на слава. Долгогодишните несогласувања помеѓу сопружниците завршиле кобно.Небојша ѝ нанел смртни повреди на Милица околу 16 часот, додека семејството и гостите биле на слава.
„Пред да ја убие мајка ми, татко ми ги спакува работите за во затвор и торбата ја изнесе пред својата куќа“ – вака го почнува сведоштвото Оливера Миленовиќ, ќерка на Милица Павловиќ (60), која со нож ја усмртил нејзиниот сопруг Небојша. 
Долгогодишното нетрпение меѓу сопружниците кои живееле во две куќи, но во ист двор заврши кобно. Ќерката на Оливера сведочи за трагедијата која случи по долгогодишно малтретирање, а проблемот во семејството бил алкохолот – Небојша многу пиел. 
Во семејството имало слава, па куќата им била преполна со гости
„Ја славевме славата. Имавме гости. Татко ми никогаш не доаѓаше за слава, но сега влезе и ѝ пријде со нож на мајката ми, додека таа го вклучуваше шпоретот. Ја прободе 17 сантиметри во артеријата и ѝ немаше спас. Мајка ми само рече: `Ме прободе` и падна на подот од кујната. Рипнаа сите за да ѝ помогнат, но беше предоцна“.
Била повикана полиција и Небојша е уапсен. Одредена му е мерка притвор од 48 часа.Небојша ѝ нанел смртни повреди на Милица околу 16 часот, додека семејството и гостите биле на слава.
„Пред да ја убие мајка ми, татко

Пронајдете не на следниве мрежи: