СЕНЗАЦИЈА: Девојче кое има 8 години пронајде лек за рак!

Нејзините родители и двајцата се научни истражувачи на полето на онкологијата, најпрво се насмеале на нејзината теорија но потоа се замислиле и решиле да ја тестираат истата. Во поголем број на семејства вечерата започнува со „Сине како беше денес на училиште?“.
Но не и во семејството Лисанти. Кај нив тоа изгледа многу поинаку. Една вечер таткото Мајкл чисто љубопитно ја запрашал својата ќерка Камила како таа би го излечила ракот. Таа веднаш му одговорила со антибиотици исто како кога ме боли грло…
Нејзините родители најпрво се насмеале, а потоа започнале да ја проверуваат теоријата во лабораторија во која се трага по лекот за рак. А директор е токму таткото на Камила-Мајкл.
А кога започнале да истражуваат заклучиле дека девојчето е во право. На нивно големо изненадување откриено е дека неколку евтини и познати како и распространети антибиотици во светот ги убиваат клетките на ракот. И тоа ни помалку ни повеќе туку на седум типови на рак- дојка, простата, бели дробови, панкреас, мозочен тумор…
Еден од нив односно општо познат како доксициклин, делува како лек кој може да има најголем успех во лечењето. Многу е евтин а многу помага велат тие.

 
Имено, професорот Лисанти проверувајќи ја тезата на својата ќерка забележал дека антибиотиците ги убиваат митохондрите- делови од клетките на ракот кои помагаат да се размножува, што значи дека го забавува растот.
„Толку пати јас и мојата жена за време на вечерата сме разговарале за нашите истражувања и ракот, па така една вечер ја прашавме ќерката што таа мисли, секако не шокираше со својот одговор кој првенствено изгледаше смешен а потоа сфативме дека била во право“ раскажува Мајкл.

 
Професорот Лисанти вели дека е сега на ред да се испита на луѓето, посебно на оние кои се заболени од рак на дојка каде овој третман може да има најдобар резултат.
„Одговорот ни беше пред очи цело време, пред нос, но ние не го видовме“-додава тој.
Оваа теза, тој заедно со својата жена успеале и научно да ја докажат. А пак пациентите со рак на бели дробови ако се лечат со антибиотици би живееле многу подолго од сега.
За својата ќерка велат дека се сигурни дека во иднина ќе биде многу успешна и очекуваат да биде дипломат или адвокат кога ќе порасне. 
Во поголем број на семејства вечерата започнува со „Сине како беше денес на училиште?“.
Но не и во семејството Лисанти. Кај нив

Пронајдете не на следниве мрежи: