Шест неверојатни билки за женските болести и болки

Loading...

Лечењето на женските болести е топ тема и токму за тоа се препорачуваат голем број на билки кои имаат огромно дејство за не само за овој пробелм, туку и за целиот женски организам.Во фитотерапијата постојат билки кои успешно ги лекуваат скоро сите познати болки и болести кај жените. Во случај на болни менструации благотворно делуваат билките кои што содржат танин. За циклусот да се доведе во ред, се препорачуваат тревки богати со амини и алкалоиди, а за плакнење билки што содржат танин, слуз и етеричните масла.
Ситна росница
Помага кај скоро сите женски болести, од болни и нередовни менструации, бел исцедок, спуштена матка и повреди на матката. Билката ги јакне ѕидовите на матката, па затоа освен што штити од предвремено пораѓање, го олеснува и пораѓањето, а ги ублажува и симптомите на климаксот. Викаат дека е добро да си ја заситите жедта со чај од оваа билка барем еднаш во денот веќе од третиот месец на бременост.
Дознајте ги останатите билки на следниот линкВо фитотерапијата постојат билки кои успешно ги лекуваат скоро сите познати болки и болести кај жените. Во случај

loading...
Loading...