Сеуште стојат распарталените знамиња на зградата на Државен архив и Археолошкиот музеј

Loading...

 Загрижува игнорантскиот однос на новите власти кон државните обележја.Имено, ПУЛС24 пишуваше пред околу месец дена дека знамињата над овие значајни државни институции се уништени и дека глетката создава чувство на запуштеност и негрижа за најзначајното државно обележје – знамето.

Меѓутоа, вчудовидувачки е што до ден денеска знамињата не се променети. Напротив забечежливо е дека се распарталени уште повеќе.  Јавноста бара одговор кој и зошто ова го прави и дали намерно се омаловажуваат државните симболи?
 
 Имено, ПУЛС24 пишуваше пред околу месец дена дека знамињата над овие значајни државни институции се уништени и дека глетката создава чувство на зап

loading...