Севастопољ гласаше за поврзување со Русијa

Градскиот совет на Севастопољ, град на Крим, каде е сместена руската Црноморска флота изгласа одлука што стапува на сила веднаш за придружување со Русија и прекин на сите врски со Украина.Во соопштение градскиот совет наведува дека донеле одлука „да се поврзат со Руската федерација како субјект на Руската Федерација“.
Советот на Севастопољ исто така соопшти дека во целост ги поддржува одлуките на парламентот на Крим да одржи локален референдум на 16 март на кој околу два милиони граѓани на таа автономна област ќе се изјаснат за или против обединување со Русија. Новото украинско раководство ја отфрли одлуката на кримските пратеници како нелегитимна.
Извор: КурирВо соопштение градскиот совет наведува дека донеле одлука „да се поврзат со Руската федерација како субјект на Руската Федерација“.

Пронајдете не на следниве мрежи: