Си копал покрај куќата покрај стариот ѕид- ќе се зачудите што пронашол…

Loading...

Ова не е бајка туку вистинска приказна. Еден маж во ѕидот на старата куќа пронашол нешто неочекувано.Ова откритие пријатно го изненадило. Хекуран Кулаку успеал да пронајде ќуп со злато.
Се верува дека порнајдените лири се уште од времето на Турција.
Некои селаникажуваат дека пронаоѓањето на турски лири ја докажува древноста на ова место, додека некои кажуваат дека пронајдениот ќуп мора да биде предаден на државата.
За сето ова се разбира ги известиле локалните медиуми.

 
Ова откритие пријатно го изненадило. Хекуран Кулаку успеал да пронајде ќуп со злато.
Се верува дека порнајдените лири се уште од времето на

loading...
Loading...