Си вградил компјутер под кожата, бидејќи сака да живее 1000 години!

Loading...

Тим Канон, во германскиот град Есен, сам си вградил мал компјутерски чип и тоа без – анестезија!Тим Канон не сака да умре и сакајќи да доживее 1000 години,  го направил и првиот чекор кон својата цел и решил во левата рака да си го вградил компјутерот со кој ќе ги мери биометриските податоци на своето тело.
Овој чип се нарекува „Circadia 1.0“ и секој може да прави со него што ќе посака и што ќе му падне на памет.
Содржи батерија која има можност да се полни безжично, што е од голема важност, бидејќи е вграден под кожата. Канон овој чип засега го искористил за мерење на сопствената телесна температура, испраќање информации до Android и манипулација со податоци.
Како што се тој изјаснил, има голем број на можности.
Погледнете го видеото во кое Тим Канон во мала соба во германскиот град Есен си вгради компјутер во сопственото тело!Тим Канон не сака да умре и сакајќи да доживее 1000 години,  го направил и првиот чекор кон својата цел и решил во левата рака да си го вгради

loading...
Loading...