Состав на Владата на Бранко Црвенковски, еден од министрите и е Гордана Силјановска Давкова

Loading...

Бидејќи некој смета на кратко паметење и се труди да се „заташкаат“ работите, ПУЛС24 реши да ве потсети на составот на Владата на Бранко Црвенковски од 1992 година. Повозрасните се сеќаваат што се таа Влада направи, а за помладите следните денови ќе ги објавиме „достигнувањата“. 
Владата на Македонија од 1992 година е прва политичка влада на Република Македонија, избрана на 4 септември 1992, по изгласувањето на недоверба на првата техничка влада. На нејзино чело е избран Бранко Црвенковски. Оваа влада го доврши мандатот на претходната влада и владее до 20 декември 1994.
Составот на Владата од 1992 година е следниот:
Премиер: Бранко Црвенковски (СДСМ)
Вицепремиери: Стево Црвенковски, Јован Андонов, Беќир Жута (ПДП)
Одбрана: Владо Поповски (СДСМ)
Внатрешни работи: Љубомир Фрчкоски (СДСМ)
Правосудство и управа: Туше Гошев
Надворешни работи: Денко Малески (СДСМ)
Финансии: Џевдет Хајредини (ПДП)
Економија: Петруш Стефанов
Развој: Софија Тодорова
Урбанизам, градежништво, сообраќај и екологија: Антони Пешев
Земјоделство, шумарство и водостопанство: Ефтим Анчев
Труд и социјална политика: Илијаз Сабриу (ПДП)
Образование и физичка култура: Димитар Бајалџиев (СДСМ)
Наука: Аслан Селмани
Култура: Ѓунер Исмаил
Здравство: Јован Тофовски
Без ресор: Јане Миљовски, Љубе Трпески, Гордана Силјановска, Сервет Авзиу (ПДП)

Two faces od BATMAN… директно признание дека се е само лага, додека да се дојде до функција.

Gepostet von Александар Македонски am Samstag, 9. Februar 2019

Следете не на Фејсбук. Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!! За 5Г контроверзата ПРОЧИТАЈТЕТУКА.
loading...