Силно невреме и поплави ја погодија Хрватска!

Поројните дождови во Хрватска предизвикаа поплави на неколку места во околината на градот Копривница во северниот дел на земјата, а во околината на Вировитица, исто така на север синоќа беа регистрирани околу 2.500 грмотевици во период од два и пол часа.Во тој регион е сопрено движењето на некои од локалните патишта, а автомобилите се пренасочуваат кон побезбедни патишта. 
Поплави има и во североисточниот град Вараждин, каде повеќе од 30 часа врне пороен дожд. Четири од локалните патишта во тој регион се затворени за движење. Запрено е и движењето на возовите, а патниците се превезуваат со автобуси.
Во крајбрежната област на Далмација поради засилен ветер воведено е строго ограничување на брзината на автопатот А1.Во тој регион е сопрено движењето на некои од локалните патишта, а автомобилите се пренасочуваат кон побезбедни патишта. 
Поплави има

Пронајдете не на следниве мрежи: