Силно невреме во Канада: Околу 200 илјади домаќинства останаа без струја

Loading...

Околу 200 илјади домаќинства останаа без струја во западната канадска провинција Британска Колумбија поради бура, проследена со урагански ветрови и пороен дожд.Невремето го погоди јужниот дел од провинцијата, меѓудругото и Ванкувер, мегаполисот на Британска Колумбија.
На одредени места брзината на ветерот достигна 117 километри на час.
Стотици дрва се откорнати. Прекинатите се електричните линии, а нанесена е материјална штета на десетици автомобили и на станбени згради.Невремето го погоди јужниот дел од провинцијата, меѓудругото и Ванкувер, мегаполисот на Британска Колумбија.
На одредени места брзината на

loading...
Loading...