Синдром на смрдливи тестиси: Што да сторите за меѓуножјето да ви остане миризливо и свежо

Loading...

Високите летни  температури создаваат доста проблеми, што  на сопствена кожа и тоа како  го чувствуваат мажите. Сите оние кои  се склони на потење имаат  тешкотии со  хигиената „таму  долу“ поради потењето  на тестисите.Наборите кои  се наоѓаат  на скротумот најмногу  допринесуваат  за непријатниот мирис, поред др Џејнлен Смит.
„Кога наборите на кожата се тријат  едни од други, мртвите клетки  почнуваат да отпаѓаат. Тоа доведува до  појава на бактерии и  габички поради кои  и  настанува тој мирис“, објаснува докторката.
Потта и  мирисот кај мажите  произлегуваат  од два вида потни  жлезди кои се густо  збиени  во препоните. Во комбинација со бактериите, апокрините жлезди создаваат мошусни мириси кои  летно време се најизразени.
Како  да се борите против непријатниот мирис?

Најдобра превенција против непријатниот мирис е редовното  миење на тестисите, а најдобро е да се прави тоа наутро. Водете сметка во потполност да ги исушите. Таквото опкружување не им ом одговара на бактериите.
Најдобро  е да носите боксерки за да не ги стегате премногу  гениталниот предел, а памукот е најпрепорачлив материјал.
Постојат и  намирници кои можат да ви помогнат со овој проблем. Лажичка оцет на крпата ќе ги елиминира сите видови бактерии од тој предел.Наборите кои  се наоѓаат  на скротумот најмногу  допринесуваат  за непријатниот мирис, поред др Џејнлен Смит.
„Ко

loading...