„Сине не грижи се, јас и мајка ти не сме повредени!“ – е последниот телефонски повик на татко му на Владе Дивац!

Loading...

Таткото на Владе Дивац, Миленко Дивац, веднаш по сообраќајната несреќа, телефонски му се јавил на својот син и му кажал дека нема потреба од грижи бидејќи тој и неговата мајка, Радмила, која управувала со автомобилот не биле тешко повредени. „Сине не се грижи, јас и мајка ти не сме тешко повредени“ е последниот разговор помеѓу Владе Дивац со неговиот татко.
Еден час подоцна, 77 годишниот Миленко Дивац починал во болница.
 Кога го донеле во болницата тој бил контактибилен и разговарал со лекарите. Луѓето од медицинскиот тим за српските медиуми велат дека на прв поглед изгледало како да нема тешки повреди, бидејќи имал гребаници само по лицето и рацете.
Лекарите сѐ уште немаат конечен одговор во какви околности настанала смртта на Миленко Дивац, но се сомневаат дека се работи за инфракт, или пак за некое внатрешно крварење.
 „Сине не се грижи, јас и мајка ти не сме тешко повредени“ е последниот разговор помеѓу Владе Дивац со неговиот татко.
Еден час

loading...
Loading...