СИТЕ СЕ ПОКРАЈ НЕГО: По тешката несреќа, за живот се бори…

Недељко Ѓукиќ, еден од двајцата браќа од Австрија кои се тешко повредени при судар меѓу шлепер и автомобил, понатаму се наоѓа во тешка состојба и лекарите се борат за неговиот живот.Неговиот 18-годишен брат Невен, наскоро би требало да биде пуштен од болница, бидејќи е полесно повреден.
Поради преголемиот ризик, лекарите се откажале од транспортот на Ѓукиќ со авион во австриската клиника АКХ.
„Повредениот младич се здобил со тешки повреди од кои доминантна била онаа на белите дробови која му оневозможува самостојно дишење, така што секој обид за транспорт би можел да го усмрти“ – изјави Драган Милиќ, директор на нишката Кардиоваскуларна хирургија.
Објавено е дека во удреното Ауди се наоѓале…
Неговиот 18-годишен брат Невен, наскоро би требало да биде пуштен од болница, бидејќи е полесно повреден.
Поради преголемиот ризик, лекарит

Пронајдете не на следниве мрежи: