СКАНДАЛ: Децата на веронаука ги учат дека е во ред мажот да ја тепа жената во…

Loading...

Фотографија од училишна работа од Босна и  Херцеговина на часот по веронаука направи хаос на социјалните мрежи, бидејќи дете напишало ека е во ред да се тепа жената, но само во два случаи.Составот кој настанал во почетокот на минатата година на час по веронаука наведува дека „удар врз жена кој не го загрозува здравјето е допуштен“, но не во лице, и тоа само во два случаи: доколку жената довела непознат маж во домот, и  доколку жената  без причина (!) не ги исполнува  потребите на сопругот.

Иако  не е познато за кое училиште се работи, оваа фотографија веќе извесно време кружи на социјалните мрежи и предизвикува бурни реакции . покрај другите спорни совети кои се наоѓаат во  работата ( како онаа дека сопружниците не смеат да спијат во одделни кревети дури и кога се во расправија) овој кој се однесува на насилство над жените предизвика најмногу коментари.
Секако, како и секогаш, твитерџиите се скараа веднаш околу тоа  дека тоа не се белешки туку писмена работа, и дека детето не запишало нешто што наставникот не го кажал директно, туку го пренело она што го научило дома. Аргументите против веднаш се јавија, а тие кои се уште се сеќаваат како изгледа да се оди во школо и кои многу добро  се сеќаваат  дека на писмена не се пишува на што ве учат мама и тато, туку она што професорот го предавал.Составот кој настанал во почетокот на минатата година на час по веронаука наведува дека „удар врз жена кој не го загрозува здравјето е допушт

loading...
Loading...