Скандал: Одбил да го оперира пациентот затоа што и онака ќе умрел!

Loading...

Скандал се случил во Сплит. Доктор одбил да оперира тешко болен пациент затоа што и онака ќе умрел.„Не сакам јас да го оперирам и онака тој пациент ќе умре“ така, како што пишува Слободна Далмација, лекарот одбил да направи операција.
Додаваат дека лекарот како причина дека нема да ја изврши операцијата навел дека го чекаат и други пациенти.

 
Според прилогот во весникот, пациентот имал 75 години и боледеува од малигно заболување. Со јаки болки на пациенотот му била потребна итна операција која на крај ја извршил друг лекар.
Шефот на сплитската ортопедија одбил да даде изјава. Но, очекува дека за случајот ќе има истрага.„Не сакам јас да го оперирам и онака тој пациент ќе умре“ така, како што пишува Слободна Далмација, лекарот одбил да направи опер

loading...
Loading...